Recept rucolapesto
Een keer iets anders dan originele groene pesto? Gebruik dan dit heerlijke rucolapesto recept.
Porties Prep Tijd
2 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingredi├źnten
  • 0,5teentje knoflook
  • 1snufje grof zeezout
  • 50gram rucola
  • 15gram pecorino kaas
  • 15gram Parmezaanse kaas
  • 20gram cashewnoten
  • 40ml olijfoliezacht van smaak
  • 1tl zwarte pepervers gemalen
  • 1el citroensap
Instructies
Voorbereiding
  1. Begin met raspen van de kaas, het liefst zo fijn mogelijk.
  2. Spoel de rucola sla af, mits deze nog niet gewassen is.
Rucolapesto maken
  1. Doe de knoflook met een paar zoutkorrels in de vijzel en druk deze fijn, draai vervolgens heen en weer tot je een fijne knoflookpasta hebt.
  2. Doe de rucola in de vijzel met wat grof zeezout, hierdoor behoud het kleur en maalt het fijner. Blijf heen en weer draaien totdat je een groene sap hebt.
  3. Voeg de cashewnoten toe en druk deze fijn in je vijzel en draai totdat je een smeuïge massa hebt. Hierbij is het heel belangrijk dat je pas stopt als de cashewnoten heel erg fijn zijn.
  4. Voeg de geraspte kaas beetje bij beetje toe en blijf draaien in de tussentijd totdat een mooie egale puree ontstaat.
  5. Voeg mondjesmaat de olie toe terwijl je draait, blijf olie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt voor je pestosaus.
  6. Tot slot voeg je naar smaak wat citroensap, vers gemalen zwarte peper en zeezout toe totdat je pestosaus de gewenste smaak heeft. Als het goed is heb je nu een heerlijke zelfgemaakte rucolapesto!
Notities

Met Prep tijd, wordt preparatie tijd bedoeld ofwel voorbereidingstijd.