5gram blad peterselieéén flinke tak is ongeveer 5 gram
10grambasilicumhalf plantje staat gelijk aan circa 10 gram
20gramzongedroogde tomatengoed uit laten lekker
0,5stukgegrilde rode paprika
15gramParmezaanse kaas
15gramamandelenblank of geroosterd
0,5elbalsamico azijn
25mlolijfoliezacht van smaak
Instructies
Voorbereiding
Begin het raspen van de kaas, het liefst zo fijn mogelijk.
Laat de zongedroogde tomaten en gegrilde rode paprika goed uitlekken en snij deze alvast in kleine stukjes en leg ze even apart in een schaaltje.
Veeg de basilicum blaadjes en peterselie schoon met keukenrol. Spoel de basilicum en peterselie in ieder geval NIET af met water, dit gaat ten koste van de smaak en de houdbaarheid.
Rode pesto maken
Doe de knoflook en chilipeper in de vijzel en maal met een paar korreltjes zeezout totdat je een fijne pasta hebt.
Voeg de basilicum en peterselie toe met wat grof zeezout, hierdoor behoud het kleur en maalt het fijner. Blijf draaien totdat je een groene jus ziet.
Voeg de gesneden zongedroogde tomaten en gegrilde paprika toe en plet deze goed fijn, blijf flink heen en weer draaien totdat de tomaten en de paprika helemaal fijn zijn.
Voeg de amandelen toe en zorg ervoor dat ze goed fijn worden door ze stevig te pletten in de vijzel. Blijf vervolgens heen en weer draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat.
Vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas beetje bij beetje toevoegen en blijven ronddraaien in de tussentijd. Ga door totdat er een egale puree ontstaat.
Voeg de Balsamico azijn toe en draai deze er goed doorheen.
Voeg mondjesmaat de olijfolie toe terwijl je draait, blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt voor je rode pestosaus. Als het goed is heb je nu een heerlijke verse rode pesto.
Notities
Met Prep tijd, wordt preparatie tijd bedoeld ofwel voorbereidingstijd.