Recept pasta pesto met kip
Een heerlijk en snel te bereiden pasta gerecht!
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
  • 150gr pennebij voorkeur volkoren
  • 240gr kipfilet
  • 2tenen knoflookgeperst
  • 1tl grof zeezout
  • 1tl kerriepoeder
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl chilivlokkengedroogd
  • 250gr cherrytomaten
  • 30gr zongedroogde tomatengoed uit laten lekken
  • 0,5 rode ui
  • 150gr verse spinaziegewassen
  • 100gr groene pestovers
  • 75ml kookvocht van de pasta
  • 2el olijfolie
  • 1tl zwarte peper
  • 30gr rucola
  • 20gr pijnboompitten
  • 20gr Parmezaanse kaas
Instructies
Voorbereiding
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en leg deze in een schaal.
  3. Kruid de stukjes kip met de geperste knoflook, chilivlokken, zout, kerrie- en paprikapoeder. Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe er roer het geheel goed door.
  4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn en leg deze vervolgens in een schaaltje. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas en doe ook deze in een los schaaltje.
  5. Snijd de cherrytomaten door de helft en leg ze apart.
  6. Snijd de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten kleine blokjes en doe deze samen in een bakje.
Bereiding
  1. Kook de pasta beetgaar (al dente) zoals omschreven op de verpakking.
  2. Zet in de tussentijd een grote pan/wok op hoog vuur. Nadat de pan goed verhit is voeg je de reepjes kip toe (zonder boter of olie). Houd deze goed in beweging en bak de kipreepjes circa 6-8 minuten totdat deze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en leg ze apart in een schaal.
  3. Giet de penne af in een vergiet en hou circa 75ml kookvocht achter de hand. Spoel de penne af met koud water. Laat de penne pasta goed uitlekken en kruid deze met zout & peper en voeg 1 eetlepel olijfolie toe en meng het geheel goed.
  4. Giet een scheutje olijfolie in de pan waar je net de kip in hebt gebakken en zet hem terug op hoog vuur. Fruit hierin vervolgens de rode ui samen met zongedroogde tomaten.
  5. Voeg vervolgens de verse spinazie toe met een paar korrels zeezout. Schep het geheel door totdat de spinazie geslonken is.
  6. Voeg de halve cherrytomaten toe en roer het geheel circa 2 minuten door.
  7. Voeg de kipreepjes toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg daarna de penne toe.
  8. Meng de groene pesto samen met het kookvocht van de pasta. Giet dit vervolgens in de pan en roer het geheel goed door totdat alles goed verhit is. Voeg tot slot naar smaak zwarte peper toe.
  9. Schep de pasta pesto met kip op een bord en serveer met wat rucola, geraspte Parmezaan en pijnboompitten. Bon appétit!
Notities

Met Prep tijd, wordt preparatie tijd bedoeld ofwel voorbereidingstijd.