Pesto Maken

Zelf heerlijke verse Pesto's Maken

  • Pesto Maken
  • Pesto’s
    • Groene pesto
    • Pesto arrabbiata
    • Rode pesto
    • Rucolapesto
  • Pestodressings
    • Carpaccio dressing
    • Pestodressing
  • Pesto gerechten
    • Pasta pesto kip
  • Blog
    • Is pesto gezond?
  • Contact
  • Links

Recept groene pesto | Groene pesto recept

3 september 2014 Door Zelf Pesto Maken

Groene pesto maken
Recept groene pesto
Stemmen: 45
Score: 4.18
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Zelf groene pesto maken alla Genovese , doe je met dit heerlijke recept.
  • MaaltijdSauzen
  • KeukenItaliaans
  • ReceptenPestosauzen
Porties Prep Tijd
2 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Groene pesto maken
Recept groene pesto
Stemmen: 45
Score: 4.18
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Zelf groene pesto maken alla Genovese , doe je met dit heerlijke recept.
  • MaaltijdSauzen
  • KeukenItaliaans
  • ReceptenPestosauzen
Porties Prep Tijd
2 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
  • 0,5 teentje knoflook
  • 1 snufje grof zeezout
  • 25 gram basilicum één plantje/bosje is circa 25 gram (zie foto)
  • 15 gram pecorino kaas
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 40 milliliter olijfolie zacht van smaak
  • 1 el citroensap naar smaak toevoegen
Porties:
Instructies
Voorbereiding
  1. Start met het raspen van de pecorino en Parmezaanse kaas, doe dit zo fijn mogelijk, Mix ze daarna door elkaar en bewaar de geraspte kaas in een los schaaltje.
  2. Verhit de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren. Let hierbij op dat je ze niet aan laat bakken, dit zorgt voor een bittere smaak. Goed in beweging houden dus! Laat ze daarna rusten en afkoelen op een stuk keukenpapier.
  3. Veeg de basilicum schoon met een stuk keukenrol. Spoel de basilicum niet af, dit gaat ten koste van de houdbaarheid en structuur van de groene pesto.
Groene pesto maken
  1. Leg de knoflook in de vijzel en voeg hier een aantal korreltjes grof zeezout aan toe. Stamp de knoflook fijn en draai rond totdat je fijne knoflookpasta hebt.
  2. Doe de verse basilicum in de vijzel en voeg hier nog wat korrels grof zeezout aan toe. Hierdoor behoud de basilicum zijn mooie groene kleur en malen de blaadjes gemakkelijker. Blijf de basilicum goed ronddraaien (heen en weer) in je vijzel totdat je een groene sap krijgt.
  3. Voeg de pijnboompitten toe en druk deze fijn totdat er een smeuïge puree ontstaat.
  4. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de geraspte pecorino en Parmezaan toe. Blijf in de tussentijd rond draaien in de vijzel totdat er een mooie egale puree ontstaat.
  5. In de laatste stap voeg je mondjesmaat de olijfolie toe, terwijl je blijft ronddraaien. Blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt. Tot slot voeg je nog wat citroensap toe en blijf de pestosaus proeven totdat je de gewenste frisheid hebt. Als het goed is heb je nu een heerlijke verse groene pesto!
Notities

Met Prep tijd, wordt preparatie tijd bedoeld ofwel voorbereidingstijd.

Deel dit Recept

Filed Under: Pestosauzen, Recepten Tagged With: Groene pesto maken, Pesto alla Genovese, Pesto maken

Volg Zelf Pesto Maken!

  • Facebook
  • Pinterest
  • Twitter

Nieuwste recept

Pasta pesto kip | Recept voor de echte pasta liefhebber!

Pasta pesto kip | Recept voor de echte pasta liefhebber!

Recept groene pesto

Groene Pesto Maken

Speciaal voor U:

Recept rode pesto

Rode Pesto Maken

Recept rucolapesto

Rucolapesto Maken

Recept pesto arriabbiata

pesto arrabbiata

Recept carpaccio dressing

Carpaccio dressing

Recept pestodressing

pestodressing

Copyright © 2023 · Foodie Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress