Recept pesto arrabbiata
Een heerlijke pittige pesto arrabbiata!
Porties Prep Tijd
2 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
 • 0.5teentje knoflook
 • 1 rode peper(voor de liefhebber incl pitjes)
 • 20gram zongedroogde tomaten(in olie, uitgelekt)
 • 20gram gegrilde rode paprika(in olie, uitgelekt)
 • 2 el groene olijven
 • 2el pijnboompittengeroosterd
 • 15gram pecorino kaas
 • 10gram Parmezaanse kaas
 • 1el balsamico azijn
 • 4el olijfolieextra vierge
Instructies
Voorbereiding
 1. Begin het raspen van de kazen, het liefst zo fijn mogelijk.
 2. Laat de zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika en groene olijven goed uitlekken en snij deze alvast in kleine stukjes en leg ze even apart in een schaaltje.
 3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze geuren. Let hierbij op dat je de pijnboompitten goed in beweging houdt, anders branden ze aan. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een stuk keukenrol.
Pesto arrabbiata maken
 1. Doe de knoflook en chilipeper in de vijzel en maal met een paar korreltjes zeezout totdat je een fijne pasta hebt.
 2. Voeg de gesneden zongedroogde tomaten toe en plet deze goed fijn, blijf flink heen en weer draaien totdat de tomatenhelemaal fijn zijn. Gebruik een paar korrels zeezout, dan zijn de tomaten makkelijker fijn te malen.
 3. Voeg de gesneden gegrilde paprika en olijven toe, plet en draai deze goed fijn.
 4. Voeg de pijnboompitten toe en blijf vervolgens heen en weer draaien totdat er een smeuïge massa ontstaat.
 5. Vervolgens de geraspte pecorino en Parmezaanse kaas beetje bij beetje toevoegen en blijf ronddraaien in de tussentijd. Ga door totdat er een egale puree ontstaat.
 6. Voeg de Balsamico azijn toe en draai deze er goed doorheen.
 7. Tot slot, voeg mondjesmaat de olijfolie toe terwijl je draait, blijf olijfolie toevoegen totdat je de gewenste dikte hebt voor je pesto arrabbiata. Als het goed is heb je nu een heerlijke pittige pestosaus .
Notities

Pesto arrabbiata bewaren

Het bewaren van je zelfgemaakt pesto arrabbiata gaat het gemakkelijkst in een weckpot. Zorg ervoor dat deze schoon en droog is. Weckpotten sluiten volledig af waardoor je de pestosaus in de koelkast ruim twee weken goed kunt houden. Schenk een laagje olijfolie op je pestosaus voor het beste resultaat, dit zorgt voor een beschermlaagje. Zelf gebruik ik weckpotten van het merk Kilner, deze sluiten zeer goed en gaan jaren mee. Mocht je een voorraadje pesto arrabbiata willen maken, dan kun je deze per portie bewaren in de vriezer. Doe dit in afsluitbare plastic zakjes met een druksluiting. Je kunt op deze manier je pestosaus maanden goed houden en ontdooien doe je gewoon door het plastic zakje een aantal minuten onder de warme kraan te houden.

 

Geniet ervan en graag horen we wat je van dit pesto arrabbiata recept vindt!